ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ 2:11 ΠΜ Διάφορα, Κατοικίδιο, Οικογενιακές ιστορίες, Παιδί, Ταξίδια

Παιδί και σκυλί στο αυτοκίνητο

Η πρώτη διαδρομή από το σπίτι μας στο εξοχικό, οι τέσσερις μας, (ο Βασίλης 1,5 έτους και ο Δούκας 2,5) και το αυτοκίνητο γεμάτο βαλίτσες, ήταν αρκετά δύσκολη για όλους μας. Όμως είναι ένα δρομολόγιο που τα καλοκαίρια επαναλαμβάνουμε αρκετά συχνά. Ήταν λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη να βρούμε τις ισορροπίες μας και ομολογώ ότι απαιτήθηκαν πολλές διαδρομές για να επιτευχθεί αυτό!

Αρχικά αποφασίσαμε να ταξιδεύουμε ανάποδα στην κίνηση, πηγαίνουμε Κυριακή απόγευμα και επιστρέφουμε Σάββατο πρωί, όταν οι περισσότεροι πηγαίνουν.

Έπειτα, φροντίζουμε πριν ξεκινήσουμε, να έχει φάει και αλλαχθεί ο Βασίλης, να έχει βγει βόλτα ο Δούκας και να έχει πιει φρέσκο νερό νωρίτερα. Ιδανικά, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε τις ώρες που είναι κουρασμένοι!

Εξίσου σημαντικό, είναι μα εφοδιαστούμε με νερά και snacks για τη διαδρομή για να αποφύγουμε επιπλέον στάσεις.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι να επιλέξουμε τα είδη απασχόλησης για τον Βασίλη. Ένα βιβλίο, βιβλίο με μουσική, βιβλίο-παζλ, βιβλίο με κάρτες, μια μπάλα, αυτοκίνητο ή ότι αγαπά περισσότερο εκείνες τις ημέρες! Ο Δούκας έχει και αυτός το δικό του παιχνίδι για να τον κρατά απασχολημένο! Κ δε ξεχνάμε σε καμία διαδρομή το στικάκι μας, ενημερωμένο με τα νέα αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη!

Ο καθένας μας έχει τη θέση του, ο Βασίλης στο καρεκλάκι του και ο Δούκας στο δικό του crate.

Γνωρίζουμε τα σημεία όπου μπορούμε να κάνουμε στάση σε περίπτωση ανάγκης!

Τέλος, σεβόμαστε τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας, οπότε καταφέρνουμε συχνά να φθάσουμε με μόνο μία στάση αλλά κάποιες φορές χρειάζονται περισσότερες!

(Visited 29 times, 1 visits today)
Close